Nicolaï Fruit logo
Nicolaï Fruit

Recepten

Pompoensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  •  +/- 500 g pompoen (schoongemaakt)
  • 150 g friszure appel
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l water
  • 1 bouillonblokje
  • 50 ml room
  • pompoenpitolie (eventueel)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Snipper het uitje en snijd de knoflook en rode peper in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje, knoflook en rode peper aan.

Snij de pompoen, appel en wortels in stukjes. Na circa 5 minuten voeg je de pompoenblokjes, appel, wortel, bouillonblokje en water toe. Laat de soep nu circa 15-20 minuten pruttelen.

Pureer de soep. Roer er de room door en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk ze af met een likje pompoenpitolie of wat fijngesneden stukjes appel.


 

Zoete-aardappelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • +/- 500 g zoete aardappelen
  • 1 friszure appel
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pepertje
  • 1 l water
  • 1 bouillonblokje
  • 100 ml room
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappel en schraap de wortelen, snij in blokjes. Snipper het pepertje.

Fruit de ui, knoflook en peper in een scheutje olie. Voeg vervolgens de zoete aardappel en wortel toe en roerbak ze vijf minuten. Blus met de bouillon en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Schil de appel. Voeg de appel na 20 minuten toe.

Pureer de soep en voeg een scheutje room toe. Kruid met peper en zout naar smaak.


 

Venkelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 venkelknol
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l water
  • 1 bouillonblokje
  • 250 ml room
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Maak de venkel schoon en snij hem in reepjes (hou het groen apart). Was de prei en snijd in ringen.

Fruit de ui en knoflook glazig in wat olie. Voeg de prei, venkel en aardappelen toe en fruit ze even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes sudderen.

Mix de soep fijn en roer er 200 ml room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.

Verdeel de soep over kommetjes of borden. Schenk er wat room op of geef er een draai van de pepermolen over. Werk af met het venkelgroen.


 

Tomatensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 aardappel
  • +/- 500 g tomaten
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • boter (of olie)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 l water
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het pepertje. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Was de prei en snijd in ringen. Schraap de wortels en snij ze in stukken.

Fruit de ui, knoflook en het pepertje glazig in wat olie. Voeg de andere groenten erbij. Laat een paar minuten zacht stoven. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.

Mix de soep fijn en roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.

Verdeel de soep over kommetjes of borden. Schenk er wat room op of geef er een draai van de pepermolen over.


 

Pastinaaksoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • Pastinaak
  • Rapen
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • 1 l water
  • 1 rode peper
  • Knoflookteentje
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • 50 ml room

Bereiding

Verwarm de olie in een kookpot en stoof de ui, knoflook en rode peper met een snuifje zout tot hij licht glazig is.

Schil de pastinaken en rapen en snijd in kleine stukken.

Voeg dan ook de overige groenten toe en roerbak een 5tal minuten bij lage temperatuur.

Voeg dan water toe met bouillon en laat nog 15 min sudderen.

Pureer de soep. Roer er de room door en breng ze op smaak met peper en zout. Garneer met wat tijm in het bord.


 

Juliennesoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • Prei
  • Selder
  • Ajuin
  • Wortel
  • 1 l water
  • 1 rode peper
  • Knoflookteentje
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 bouillonblokje

Bereiding

Verwarm de olie in een kookpot en stoof de ui, knoflook en rode peper met een snuifje zout tot hij licht glazig is.

Snij de prei, selder en wortel in fijne julienne, lucifers van 3 à 4 cm lang.

Roerbak een 5-tal minuten op lage temperatuur.

Voeg dan water toe met bouillon en laat nog 15 min sudderen.

Breng ze op smaak met peper en zout.


 

Aardpeersoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • Aardpeer
  • Pastinaak
  • Ajuin
  • Wortel
  • Prei
  • 1 l water
  • 1 rode peper
  • Knoflookteentje
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 bouillonblokje

Bereiding

Snipper het uitje en snijd de knoflook en rode peper in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje, knoflook en rode peper aan.

Schil de aardpeer, pastinaak en wortel. Snij alle groenten in stukjes en stoof ze glazig in wat boter. Na circa 5 minuten voeg je de groenten toe aan een liter water met wat bouillon. Laat de soep nu circa 15-20 minuten koken, tot de aardpeer en pastinaak zacht zijn.

Pureer de soep. Breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk ze eventueel af met een scheutje olijfolie of wat bieslook.


 

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers.

Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken?

Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

info@nicolaifruit.be + 32 (0)11 69 55 55