Belgische groene asperge wint aan populariteit


Tholen – Het Belgische groene aspergeseizoen is weer van start gegaan. “Sinds deze week hebben we weer Belgische groene asperges in ons assortiment. We hebben ze het hele jaar door, maar als de Belgische op de markt komen, schakelen we om. De asperges zijn zowel verkrijgbaar als private label, als van ons eigen merk Nicobel”, vertelt Hannah Nicolaï van Nicolaï Fruit. “Tijdens de start van het seizoen zijn de prijzen traditioneel wat hoger, maar we verwachten dat wanneer volgende week de grote volumes op de markt komen, de prijzen wat zullen dalen.”

“Naast de groene asperges hebben we ook witte asperges in het assortiment, maar we merken dat de groene langzamerhand aan populariteit winnen. De witte asperges zijn algemeen bekend en worden in enkele klassieke gerechten gebruikt. De groene asperges daarentegen zijn een stuk veelzijdiger en op culinair vlak kun je er alle kanten mee uit. Tevens zijn ze ontzettend makkelijk te bereiden, omdat je ze niet hoeft te schillen. Ondanks dat de witte asperges nog steeds ongekend populair zijn, ontdekken steeds meer mensen de groene asperge”, aldus Hannah.

De Belgische groene asperge onderscheidt zich van zijn overzeese soortgenoot door zijn maat. “De Belgische zijn qua maat een stuk groter dan bijvoorbeeld de asperges uit Zuid-Amerika. De Belgische variant is qua maat vergelijkbaar met de witte asperge. Het seizoen start daarentegen wel wat later dan van de witte asperge, maar loopt langer door”, vervolgt Nicolaï. Een groot deel van de Belgische groene asperges van Nicolaï Fruit wordt afgezet aan de binnenlandse retailers, de rest is bestemd voor export naar de buurlanden.

Naast het nieuwbouwproject dat Nicolaï Fruit momenteel aan het realiseren is, is het bedrijf ook het merk Nicobel aan het uitbreiden. “We hebben al diverse productgroepen onder ons merk Nicobel, maar we voegen nog steeds nieuwe producten toe. Sinds kort bieden we naast de standaard zachtfruitsoorten ook speciale aardbeien aan, zoals de framboos- en ananasaardbei. Binnenkort starten we met het aanbieden van kersen onder het merk Nicobel en introduceren we naast onze vijf kilo verpakking ook een kleinere verpakking van twee kilo”, besluit Hannah.

 

Meest Recente Posts

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers. Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken? Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

Contacteer Ons

Wat anderen over ons zeggen

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker