Certificaten

Certificaten

Nicolaï Fruit houdt zich aan strikte voorschriften inzake hygiëne en kwaliteit in alle schakels van de productieketen, van veld en boomgaard tot de winkel. Daardoor beschikken wij over alle noodzakelijke kwaliteitscertificaten.

Contacteer ons

Global Good Agricultural Practices

GLOBALGAP is een certificaat dat duidt op een implementatie van Goede Agrarische Praktijken (G.A.P.) binnen teeltbedrijven om zo de voedselveiligheid te garanderen. Binnen dit kader worden belangrijke elementen genoemd voor de ontwikkeling van een wereldwijde productiestandaard voor land- en tuinbouwproducten.

GLOBALGAP onderscheidt Major Musts, Minor Musts en Aanbevelingen. Het certificaat wordt aan de teler toegekend na een onafhankelijke controle door een erkende instelling. GLOBALGAP ondersteunt ook de principes van HACCP.
​​​​​​​
Nicolaï Fruit werkt enkel met fruit & groenten van GLOBALGAP-erkende teeltbedrijven.

IFS: International Food Standard

IFS is een internationale standaard, die ontstaan is in 2002 (Duitsland). Op een uniforme manier worden voedselveiligheidssystemen geïnspecteerd. Zo kunnen de kopers, detailhandel of retail, met een gerust hart vertrouwen hebben in het product. Nicolai fruit behaalde in 2005 voor het eerst een IFS wholesale certificaat en is sindsdien onafgebroken in het bezit van een geldig certificaat.

Nicolaï hanteert ook een HACCP-plan sinds 2002. Deze preventieve analyse garandeert de voedselveiligheid door een systematische controle van de risicopunten tijdens de productie en verhandeling van levensmiddelen.
​​​​​​​
Download hier het IFS-certificaat van Nicolaï Fruit. 

Autocontrole FAVV: Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Met het autocontrole-certificaat erkent het FAVV dat onze fruit & groenten in alle stadia van de productie en distributie voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid, alsook het toezicht op de effectieve naleving van deze voorschriften.

De Gids Autocontrole AGF Handel & Verwerking is een praktische omzetting op sectorniveau van het KB 14/11/2003 rond Autocontrole, Traceerbaarheid & Meldingsplicht. Bedrijven die deze Gids toepassen stellen zich in orde met de wetgeving ter zake. Het document werd uitgewerkt door de beroepsfederaties Belgapom, Fresh Trade Belgium en Vegebe in samenwerking met de Universiteit Gent. Om aan te tonen dat de toepassing van de Gids op de werkvloer geen dode letter blijft kunnen de bedrijven zich laten auditen en certificeren door externe controle organismen (OCI’s) of hun systeem laten valideren door het FAVV.

Download hier het ACS certificaat van Nicolaï Fruit.

Bio-certificaat Tuv-Nord Integra

Nicolaï Fruit behaalde ook het Bio-certificaat Tuv-Nord Integra voor de distributie van biologische producten. De termen ‘bio’ en ‘biologisch’ zijn beschermde begrippen. TÜV NORD INTEGRA is een erkend en onafhankelijk controleorganisme, dat zowel in binnen- en buitenland controles uitvoert en certificaten uitgeeft voor de biologische productie en distributie die voldoet aan de betreffende wetgevingen alsook voor de verschillende privé-logo's.

Download hier het bio-certificaat van Nicolaï Fruit. 

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers. Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken? Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

Contacteer Ons

Wat anderen over ons zeggen

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker