Spruiten verliezen oubollige karakter waardoor populariteit toeneemt

 


Tholen – Het herfstseizoen is weer begonnen. Het weer is omgeslagen en langzaamaan beginnen de zomerproducten plaats te maken voor appelen, peren en wintergroenten. “Het hardfruitseizoen is al enkele weken van start en de peren zijn geplukt en liggen in de frigo’s en de appels zijn zo goed als binnen”, vertelt Hannah Nicolaï van Nicolai Fruit. “In de perenverkoop zien we momenteel een klein dipje, waardoor de aanvoer wordt beperkt en de prijs weer wat kan stijgen. Dit is traditioneel voor eind september/begin oktober. De export laat nog een beetje op zich wachten, omdat Frankrijk nog eigen productie heeft. Als die peren op zijn verwachten we dat de export weer aan zal trekken.”

“Over de kwaliteit van de peren zijn we dit jaar zeer positief. De peren zijn heel mooi groen en de schil is glad. Ook de smaak is erg goed, omdat de peren veel zonuren hebben gehad. We moeten dit jaar wel wat oppassen met peren die aan de late kant zijn geplukt, maar door goed te monitoren moet dit wel goedkomen. Het appelverhaal is dit jaar compleet anders. Het gaat dit jaar een moeilijk Belgisch appeljaar worden, omdat de volumes erg beperkt zijn. De appels hebben flink te lijden gehad door vorst en zonnebrand, waardoor er dit jaar flink wat minder appelen zijn”, zegt Hannah.

Ook is het spruitenseizoen weer gestart bij Nicolaï Fruit. “Het grootste gedeelte van de spruiten is bestemd voor export. We exporteren mooie volumes naar Frankrijk, maar ook naar Vietnam en Hong Kong. Deze verre bestemmingen vragen specifiek naar Belgische spruiten, omdat ze gekend zijn vanwege hun goede kwaliteit. We merken dat in de laatste jaren spruiten hun oubollige karakter beginnen te verliezen en dat de populariteit toeneemt”, vervolgt Hannah. “Je kan ook zoveel meer met spruiten dan alleen maar koken of stoven en steeds meer mensen beginnen daarachter te komen.”

“Naast spruiten begint ook het kolenseizoen weer te lopen. Deze producten zetten we momenteel voornamelijk af op de Belgische markt. Het witloofseizoen is ook weer van start gegaan en vraag vanuit het buitenland begint weer aan te trekken. Wij hebben in ons assortiment speciale witloof die extra lang houdbaar is en daarom uitermate geschikt voor export. Het is leuk dat alle nieuwe producten weer binnenkomen en die perfect inspelen op het seizoen. Dat maakt de groenten en fruithandel zo divers en leuk”, besluit Hannah.

Voor meer informatie:

Meest Recente Posts

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers. Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken? Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

Contacteer Ons

Wat anderen over ons zeggen

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker