Belgische rode bessen: genieten het hele jaar door!


Het rode bessenseizoen in België begint met Junifer in mei, gevolgd door Haronia in juni. Maar het is pas in juli en augustus, tijdens de oogst van de geliefde Rovada-variëteit, dat de rode bessen hun hoogtepunt bereiken. Met hun mooie lange trossen en uitstekend suikergehalte worden deze bessen zorgvuldig geselecteerd op basis van hun heerlijke smaak.

Wat Belgische rode bessen extra bijzonder maakt, is dat ze in aanmerking komen voor lange bewaring. Dankzij geavanceerde koeltechnieken en zorgvuldige oogstpraktijken kunnen we tot aan de eindejaarsperiode genieten van deze lokaal geteelde bessen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak.

Rode bessen bieden talloze culinaire mogelijkheden. Of je ze nu vers, gedroogd of gekookt eet, ze voegen een heerlijke touch toe. Ze zijn perfect als decoratie, maar ook als ingrediënt in yoghurt, nagerechten, likeur en nog veel meer. Daarnaast worden ze vaak verwerkt tot sappen, confituur, limonadesiroop en ijs.

De smaak van rode bessen laat zich uitstekend combineren met kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gember. Ze zijn ook een verrassende toevoeging aan zowel vis- als vleesgerechten. Probeer eens een gewaagde combinatie met basilicum of munt en ontdek nieuwe smaakexplosies!

Laat je inspireren door de veelzijdigheid van Belgische rode bessen en experimenteer met smaakcombinaties die je smaakpapillen zullen verrassen. Geniet van deze lokale schatten die niet alleen een zomerse delicatesse zijn, maar ook het hele jaar door een smaakvol genot bieden.

Meest Recente Posts

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers. Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken? Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

Contacteer Ons

Wat anderen over ons zeggen

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker