Nicolaï Fruit logo
Nicolaï Fruit

Duurzaam ondernemen

Nicolaï Fruit handelt reeds meer dan twintig jaar in vers fruit en verse groenten. Daarbij leggen wij de nadruk op de kwaliteit van de groenten en fruit zelf, maar ook die van de productieprocessen waarmee zij geteeld worden. Zorg voor het milieu - plant, dier en mens - staat daarbij eveneens centraal, net als een open, eerlijke communicatie en samenwerking in vertrouwen.

Handel drijven betekent voor ons bemiddelen tussen de producent (groenteboer, tuinbouwer, fruitteler, coöperatie,...) en de klant (kleinere groothandels in binnen- en buitenland, en retailers van kruidenier en groentewinkel tot supermarktketen). Marktkennis en -ervaring, een ruim netwerk in vele landen en een innovatieve ingesteldheid laten ons toe een schakel met een reële meerwaarde te zijn in de totale keten van veld tot vork.

Om deze rol optimaal te vervullen en de best mogelijke service te verlenen aan klant en leverancier, geloven wij dat een kleinschalige structuur voor ons bedrijf de beste optie is. We trachten alle niet-kerntaken uit te besteden aan partners die in hun sector bij de besten zijn. Met hen werken we samen in een open vertrouwensrelatie en met een gezamenlijke visie op de lange termijn.

Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Duurzaam ondernemen
Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Duurzaam ondernemen

Het aspect van kleinschaligheid ondersteunt tevens onze permanente bekommernis om kosten te beheersen en waar mogelijk te beperken, zonder dat de kwaliteit van de dienstverlening, in heel ruime zin, wordt aangetast. Fruit en groenten zijn een geschenk van de natuur, altijd geteeld met passie en inzet, op het ritme van de seizoenen en wij voelen ons bevoorrecht om hiermee te mogen ‘werken’.

Bekijk hier ons duurzaamheidsverslag 'De duurzame schakel tussen de telers en onze klanten.' 

Certificaten

Nicolaï Fruit houdt zich aan strikte voorschriften inzake hygiëne en kwaliteit in alle schakels van de productieketen, van veld en boomgaard tot de winkel. Daardoor beschikken wij over de volgende kwaliteitscertificaten.

Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Kwaliteitscertificaten

Global Good Agricultural Practices

GLOBALGAP is certificaat dat duidt op een implementatie van Goede Agrarische Praktijken (G.A.P.) binnen teeltbedrijven om zo de voedselveiligheid te garanderen.
Binnen dit kader worden belangrijke elementen genoemd voor de ontwikkeling van een wereldwijde productie-standaard voor land- en tuinbouwproducten.

GLOBALGAP onderscheidt Major Musts, Minor Musts en Aanbevelingen. Het certificaat wordt aan de teler toegekend na een onafhankelijke controle door een erkende instelling. GLOBALGAP ondersteunt ook de principes van HACCP.

Nicolaï Fruit werkt enkel met fruit en groenten van GLOBALGAP-erkende teeltbedrijven.

Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Kwaliteitscertificaten

Hazard Analysis and Critical Control Point

Deze preventieve analyse garandeert de voedselveiligheid door een systematische controle van de risicopunten tijdens de productie en verhandeling van levensmiddelen.

In België is een beheerssysteem volgens de principes van HAACP wettelijk verplicht voor voedingsbedrijven. Daarnaast helpt HACCP ons om tegemoet te komen aan de steeds hoger wordende eisen van de consument inzake kwaliteit en veiligheid.

Nicolaï Fruit werkt volgens een HACCP-plan sinds 2002.

Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Kwaliteitscertificaten

IFS: International Food Standard

IFS is een internationale standaard, die ontstaan is in 2002 (Duitsland). Op een uniforme manier worden voedselveiligheidssystemen geïnspecteerd. Zo kunnen de kopers, detailhandel of retail, met een gerust hart vertrouwen hebben in het product.

Download hier het IFS-certificaat van Nicolaï Fruit. 

Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Kwaliteitscertificaten

Autocontrole FAVV: Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

De Gids Autocontrole AGF Handel & Verwerking is een praktische omzetting op sectorniveau van het KB 14/11/2003 rond Autocontrole, Traceerbaarheid & Meldingsplicht.

Bedrijven die deze Gids toepassen stellen zich in orde met de wetgeving ter zake.

Het document werd uitgewerkt door de beroepsfederaties Belgapom, Fresh Trade Belgium en Vegebe in samenwerking met de Universiteit Gent.

Om aan te tonen dat de toepassing van de Gids op de werkvloer geen dode letter blijft kunnen de bedrijven zich laten auditen en certificeren door externe controle organismen (OCI’s) of hun systeem laten valideren door het FAVV.

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers.

Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken?

Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

info@nicolaifruit.be  +32 (0) 12 26 01 80

Laatste nieuws

ma 22 maart 2021

Wij zijn verhuisd: vanaf nu net naast de veiling in Borgloon!

Ons nieuwe adres: Kernielerweg 59-N, 3840 Borgloon. Nieuw telefoonnummer: 012 26 01 80

Lees meer >>

ma 19 oktober 2020

Belgische groene asperge wint aan populariteit

Sinds deze week hebben we weer Belgische groene asperges in ons assortiment!

Lees meer >>

ma 19 oktober 2020

Spruiten verliezen oubollige karakter waardoor populariteit toeneemt

Het herfstseizoen is weer begonnen. Dus is ook het spruitenseizoen weer gestart bij Nicolaï Fruit!

Lees meer >>