Nicolaï Fruit logo
Nicolaï Fruit

Fruit

Aardbeien en bessen

Zachtfruit zijn bessen die vooral in de zomermaanden te verkrijgen zijn. Ze zijn zacht en heel gevoelig, met geen of zeer kleine pitjes. Aardbeien, bessen, frambozen, braambessen maken deel uit van deze familie.

Appels en Peren

Pitfruit zijn vruchten waarvan het zaad in een klein vliesje zit. Die zaadjes zitten in een "klokhuis". De vruchten zelf zijn hard, waardoor we ze ook hardfruit noemen. Appelen en peren zijn 'hard' fruit.

Bio fruit

Bio is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bio appels, bio peren en biologisch zachtfruit hebben een vaste plek bij ons in het gamma.

Citrusfruit

Onder citrusvruchten vallen o.a. sinaasappels, citroenen, mandarijnen, grapefruits,... De schil bestaat uit zeer veel olieklieren. Het eetbare binnenste bevat veel suikers, organische zuren en vitamine C.

Exotisch Fruit

Sommige tropische vruchten zijn in Europa relatief onbekend (pitaja, kaki) terwijl andere bijna een dagdagelijks product zijn geworden (banaan). Exotisch fruit is veelal afkomstig uit (sub)tropische streken.

Steenfruit

Steenvruchten zijn vlezige vruchten met binnenin een harde kern of pit. Dit fruit is zoet en sappig en is vooral in de zomer te verkrijgen. Steenvruchten heb je in vele soorten en maten en in diverse kleuren.

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers.

Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken?

Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

info@nicolaifruit.be  +32 (0) 12 26 01 80