Nicolaï Fruit logo
Nicolaï Fruit

Groenten

Bio Groenten

Naast de conventionele groentesoorten bieden we een brede waaier van biologische groenten.

Bladgroenten

Bladgroenten komen van planten met goed ontwikkelde bladeren. Het zijn die bladeren die worden opgegeten. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en worden zowel gekookt als rauw gegeten.

Koolsoorten

Kool bestaat in vele soorten. De sluitkolen (groene, witte en rode kolen) vormen een bol van gesloten bladeren. Daarnaast zijn er bloemkolen, broccoli en spruitjes. Kool bevat veel vezels, vitamine A en C.

Peulvruchten

Eigenlijk is peulvruchten een verzamelnaam voor kiemgroenten, bonen, erwten en linzen. Lekker als groente, maar ook als vervanger van vlees of van aardappelen. Peulvruchten bevatten veel voedingsstoffen maar ook antistoffen en veel koolhydraten.

Stengelgroenten

Stengelgroenten zijn de uitlopers van de wortel van een plant, namelijk de delen die boven de grond uitgroeien. Het gaat bij deze groep vooral om de vlezige bladstelen.

Tomaten

Tomaten bestaan in verschillende kalibers, smaken en kleuren. Bijvoorbeeld: grote vleestomaten, klein kerstomaatjes, langwerpige pruimtomaten, trostomaten,... De tomaat is rijk aan vitamine C, maar die zit vooral rond de pitjes.

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten ontstaan uit planten waarvan de bloemen al dan niet bevrucht werden. De grens tussen fruit en groente is hier niet altijd even duidelijk. Bewaar ze op een koele plaats, maar niet in de koelkast.

Wortel- en Knolgewassen

Wortel- en knolgewassen zijn de delen van een plant waarvan de wortel een eetbare groente is, langwerpig (wortelen, pastinaak) of bolvormig (aardappelen, knolselder).

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers.

Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken?

Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

info@nicolaifruit.be  +32 (0) 12 26 01 80