Nicolaï Fruit logo
Nicolaï Fruit

Geschiedenis

Nicolaï Fruit werd in 1994 opgericht door Peter Nicolaï. Op dat moment had hij reeds meer dan 10 jaar ervaring in de sector en genoeg expertise verzameld om een eigen groothandel te starten. En hij beschikte over de gedrevenheid en de passie om het succesverhaal te schrijven dat het bedrijf vandaag is.

Van bij het begin legde Nicolaï Fruit de nadruk op kwaliteit, zowel van de producten die we verhandelen als van de service waarmee we dat doen. De beste producten uitzoeken bij verantwoordelijke telers en coöperatieven, en die snel laten leveren bij groothandels en supermarkten in binnen - en buitenland. Om zo de eindconsument groenten en fruit aan te bieden die blaken van versheid en smaak.

De eerste internationale klanten van Nicolaï Fruit bevonden zich in Groot-Brittannië en Scandinavië. Vandaag verdelen wij onze producten over heel Europa en ver daarbuiten.

Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Geschiedenis
Nicolaï Fruit - Sint-Truiden - Geschiedenis

Nicolaï Fruit is gestadig gegroeid dankzij een positieve en langdurige werkrelatie met de telers en een goed contact met onze afnemers gebaseerd op een gedeelde visie en een zorg voor hoge kwaliteit. Doorheen de jaren breidde het assortiment gevoelig uit, met nieuwe variëteiten Belgisch fruit en exotische vruchten uit alle uithoeken van de wereld, zoals Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland.

Sinds de oprichting meer dan 20 jaar geleden is Nicolaï Fruit uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Europese markt in groenten en fruit. Wij handhaven onze sterke positie door onze voortdurende focus op hoge kwaliteit, continue innovatie en vlekkeloze service.

Advies nodig?

Bij Nicolaï Fruit stellen we onze vakkennis en ervaring graag ten dienste van onze telers en afnemers.

Wenst u meer informatie over onze diensten, onze producten, of wilt u met ons samenwerken?

Neem contact met ons op en we zien elkaar snel!

info@nicolaifruit.be + 32 (0)11 69 55 55

Laatste nieuws

do 21 februari 2019

Nicolaï Fruit links SAP to QC One

Lees meer >>

wo 11 april 2018

Eerste Belgische braambessen!

Vandaag werden de eerste Belgische braambessen van het seizoen aangevoerd.

Lees meer >>

ma 19 februari 2018

Fruit Logistica 2018

Fruit Logistica, DE beurs voor groenten en fruit, vond dit jaar plaats in Berlijn van 7 tot 9 feb.

Lees meer >>